black cat studio

Termékfotózás és webshop készítés

Nem tudsz új bejegyzést készíteni a vállalkozói Facebook oldaladon? Itt a megoldás!

Mostanában egyre többen botlottak bele abba a problémába, hogy a Vállalkozói oldalukon nem tudtak új bejegyzést készíteni, ezzel együtt a Creator Studio-ban sem működött az új poszt funkció.


Látszólag a szerepkörök az oldalon, mint például az admin vagy szerkesztői jogosultság rendben és szépen megmaradtak, esetleg moderátor szerepkörre változtatta a Facebook a jogosultságokat. Emellett semmilyen használható hibaüzenetet vagy értesítést nem kaptunk az oldaltól, hogy mi lehet a gond.

Nem kell megijedni, nincs nagy probléma, nem zártuk ki magunkat az oldalunkról! A megoldás elég egyszerű.

A kulcs a kétfaktoros hitelesítés.

A Facebook már a Hirdetési fiókokban is megköveteli lassan mindenhol a személyazonosság megerősítését, ezáltal a rosszindulató és fake fiókok visszaszorítását.


Ez természetesen nem probléma, sőt, viszont valószínűleg ez lassan átszivárog a Vállalkozói oldalakra is, így csak megerősített fiókkal tudunk bejegyzéseket létrehozni vagy módosítani.

A kétfaktoros hitelesítés célja, hogy a felhasználónevünk és jelszavunk mellett egy második védvonalat nyújtson, a Facebook esetében az egyik opció az, hogy bejelentkezés után SMS-ben kapunk egy kódot amit beírva juthatunk be a fiókunkba.

Ez remek módszer arra, hogy elkerüljük, hogy rosszindulatú támadók átvegyék az irányítást a Facebook fiókunk felett.

A kétfaktoros hitelesítés beállítása után nem árt böngészőnk gyorsítótárát, azaz a cache-t törölni és újra bejelentkezni Facebook oldalunkra.

Ezután hátradőlhetünk, már csak az új bejegyzést kell megírnunk.


Bejegyzés megosztása

Kapcsolat

blackcatstudio.hu / adatkezelési tájékoztató
Megosztás
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram